Adrian Naidin Group

Adrian Naidin / violoncel, voce
Eugen Amarandei / contrabas
Gabriel Bălaşa / percuţie

Violoncelistul Adrian Naidin este revelația ultimilor ani în spațiul cultural românesc, după o serie de reuşite care l-au purtat pe cele mai prestigioase scene, începând cu Teatrul Național din București și continuând cu teatrele și filarmonicile importante din țară. Și-a consolidat locul privilegiat în rândul muzicienilor de elită prin recitalurile oferite la reuniuni culturale exclusiviste, printre care Gala UNITER, statut confirmat apoi în colaborări cu artiști de prim rang, printre care Horațiu Mălăele şi Ion Caramitru. Carismatic şi pasional, Adrian Naidin și-a sedus publicul cu vocea sa deosebită: un ambitus impresionant şi timbrul cu totul aparte, îmbogățite de o gradare şi un control caracteristice marilor cântăreţi. L-a inspirat cândva pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi.

 Pân’ la rai –  un proiect de excelență, aplaudat pe scene importante şi inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar – va fi prezentat, în ediție specială, pe scena teatrului „Jean Bart”. Amestec de tradițional și avangardă, tehnic și non-conformist, violoncelistul Adrian Naidin își va testa imaginația într-un  experiment acustic insolit, alături de partenerii săi de scenă: contrabasistul Eugen Amarandei şi percuţionistul Gabriel Bălașa. Din drag de muzică şi, mai ales, de muzica Mariei Tănase – pasărea măiastră a cântecului românesc – aceştia se vor apropia de temele tradiţionale, explorându-le profunzimile şi redându-le viață într-o formă nouă, actualizată, îmbogăţită de sonorităţi specifice muzicii de jazz.

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol decisiv în formarea lui ca violoncelist şi, mai târziu, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzica de teatru, iar în 2001 a devenit membru al Orchestrei Naționale Radio din București