Blazin’ Quartet

BLAZIN’ QUARTET
Concert: Sâmbătă, 24.06.2017,  Curte Casa Avramide, ora 20:30

Srdjan Ivanović – tobe, percuţie
Federico Casagrande – chitară, electronice
Andreas Polyzogopoulos – trompetă, electronice
Mihail Ivanov – chitară bas

Această trupă nu ţine cont de nici o frontieră muzicală. Împletind filozofia muzicii orientale cu spiritul de aventură al jazz-ului, muzicienii și-au creat un sound unic, de la melodic la ritmic, de la concret la abstract şi de la acustic la electronic. Surprinzând publicul şi critica muzicală, în 2008 grupul a câştigat concursul The Dutch Jazz Competition, iar de atunci concertează cu regularitate în Europa, Asia şi America. Au la activ două albume înregistrate la casa olandeză de discuri Challenge – discul de debut Finding A Way (2010) şi Jalkan Bazz (2012) – , iar cel mai recent album –  La mer, la pierre, la terre, l’oiseau a avut lansarea oficială pe 18 mai la Sunset Club în Paris.

Liderul grupului, percuționistul Srdjan Ivanović s-a născut în 1983 în Sarajevo, a studiat la Conservatorul din Amsterdam și la Conservatorul din Utrecht, stabilindu-se în ultimii ani la Paris. A susținut mai multe recitaluri în Europa, America și Asia, colaborând cu diverși muzicieni (Rambo Amadeus, Zlatko Baracskai, Slobodan Trkulja, George Palamiotis, Roberto Sanchez Picasso, Hugo Corbin, Marc Buronfosse ș.a.). Pentru compozițiile sale a fost aclamat în repetate rânduri de către criticii și jurnaliștii revistelor de specialitate: Downbeat, All About Jazz, Jazzism, Politika și De Volkskrant.

 

Federico Casagrande este un apreciat chitarist născut în Italia și stabilit la Paris. În 2003 a câștigat o bursă la Berklee College of Music pe care l-a absolvit în 2006 cu Summa Cum Laude. A studiat chitara cu Giampaolo Gobbo, Sandro Gibellini, Dave Tronzo, Mick Goodrick ș.a  În 2007 a câștigat Premiul I la concursul de chitară din cadrul Festivalului de Jazz de la Montreux, jurizat de către George Benson. Discografia sa cuprinde 11 albume, între care: Spirit of the Mountain (2009), Falling from the Sky (2010), At the End of the Day (2014), Double Circle (2015) etc.

Trompetistul Andreas Polyzogopoulos s-a născut în 1981 într-o localitate din sud-vestul Greciei. Inițial a studiat chitara jazz cu Yiotis Samaras la Conservatorul Philipos Nakas, iar în 2002 s-a mutat în Olanda unde a studiat trompeta la Conservatorul din Amsterdam. A luat lecții de la Markus Stockhausen, Angelo Verploegen și Paolo Fresu. În 2006 și-a format propriul grup Poly Quartet cu care a înregistrat albumul Perfumed Dreams și alături de care a obținut Premiul I la concursul Motives for Jazz din Belgia. În 2010 a fost membru al European Youth Jazz Orchestra. Printre muzicienii cu care a colaborat se numără: Jaques Morelembaum, Michel Portal, Tony Lakatos, Dulce Pontes, Anne Paceo, Marc Buronfosse, Kostas Theodorou ș.a.

Mihail Ivanov s-a născut la Sofia. Sub îndrumarea tatălui său – contrabasist, solist la Filarmonica din Sofia – a studiat jazz-ul la Conservatorul din Amsterdam. În 2008 câștigă  Premiul pentru cel mai bun solist în cadrul unui prestigios concurs de jazz din Olanda, iar de atunci colaborează cu diverși muzicieni, susținând recitaluri în Europa, SUA și Asia. A participat la înregistrarea albumelor: Seven Stamps (Bodurov Trio & Theodossii Spassov), Private Enemy (Acquaphonica), Seven Steps (Hristo Yotsov Quintet), Stamps from Bulgaria 2008 (Bodurov Trio) ș.a.