Andrzej Kowalski Quartet

Andrzej Kowalski / chitară
Taras Bakovskyi / saxofon
Ion Vîrlan / contrabas
Adam Wajdzik / baterie


 

Andrzej Kowalski Quartet este un grup internaţional ce reuneşte patru tineri muzicieni originari din Polonia, Ucraina şi Republica Moldova. Repertoriul acestora cuprinde, în special, compoziţii proprii, dar şi câteva teme tradiţionale transpuse în limbajul jazz-ului modern. În ciuda vârstei lor fragede, au performat pe scenele mai multor festivaluri de jazz cu tradiţie (Jazz nad Odra, Jazz Bez, Musical Dialogs Festival etc.), afirmându-se în cadrul mai multor competiţii internaţionale.

 


 

Liderul grupului, chitaristul Andrzej Kowalski studiază jazz-ul la Universitatea Fryderyk Chopin din Varşovia. Încă din liceu s-a remarcat în cadrul mai multor concursuri de jazz din Polonia, fiind premiat atât pentru compozițiile, cât și pentru performanțele sale interpretative. În 2015 a obţinut o bursă la Berklee College of Music şi a luat parte la cursuri de chitară conduse de instrumentişti consacraţi precum: Mike Stern, Dave Liebman, David Doruzka ş.a.

 

 

 

 

 

 


 

Taras Bakovskyi este saxofonist şi compozitor de origine ucraineană. A absolvit Academia de Muzică din Wrocław, Polonia. Are în palmares mai multe premii importante obţinute la competiţiile internaţionale de jazz şi colaborări cu artişti precum Frank Parker, Michael Bowie, Marcus Strickland, Kuba Sta

nkiewicz, Piotr Baron ş.a.

 

 

 

 

 


 

Originar din Chişinău, contrabasistul trupei – Ion Vîrlan –  activează de câţiva ani în Wrocław. După ce, în anul 2014, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, şi-a continuat studiile în Polonia, la Academia de Muzică Karol Lipiński, secția de jazz, la clasa profesorului Jacek Niedziela-Meira. Şi-a început activitatea concertistică în 2010, iar de atunci a colaborat cu Bucharest Jazz Orchestra, Débo Ray, Nicolas Simion, Piotr Wojtasik, Garbis Dedeian ş.a., participând la mai multe festivaluri de gen, între care Blues Jazz Kamo, Jazz ‘n Chişinău etc.

 

 

 

 

 


 

Adam Wajdzik este un baterist de origine poloneză. Studiază jazz-ul la Academia de Muzică din Wrocław. A participat la cursuri susţinute de baterişti recunoscuţi precum Derrick McKenzie şi Clarence Penn. Având o personalitate diversă, în prezent colaborează cu mai multe trupe de jazz, pop şi rock de pe piaţa muzicală poloneză.

 

 

 

 

 

 


Audio link: