Stéphane Tsapis Trio

Stéphane Tsapis Trio

Stéphane Tsapis – pian
Marc Buronfosse – contrabas
Clément Cliquet – tobe

Pianist de jazz, compozitor și profesor la Conservatorul din Paris, Stéphane Tsapis va performa pe scena Festivalului Dobrojazz alături de Marc Buronfosse (contrabas) și Arnaud Biscay (tobe). Trio-ul propune câteva piese de pe cel mai recent album –  Border Lines – apărut la Crystal Records în luna martie a anului curent. Pe acest disc Stéphane Tsapis explorează rădăcinile sale elene, combinând propriile compoziții cu aranjamente originale ale unor inedite teme grecești.

Pe lângă cariera de pianist, Stéphane Tsapis compune muzică de film. A fost premiat la Festivalul Internațional de Film de la Aubagne pentru filmul La Nuit Autour,  a semnat coloana sonoră a filmului Khaos, les visages humains de la crise grecque (2012­), The Immigrant (Chaplin) pentru cvartet de jazz și orchestră simfonică. În 2012 a câștigat Premiul I la concursul de compoziție Duke Ellington, cu piesa pentru Big Band Mount Athos.

Între albumele sale se numără: Charlie and Edna apărut în 2014 în Japonia și Mataroa –  material discografic ce reconstituie traseul grecilor exilați în timpul Războiului Civil și care a fost foarte bine primit de critica internațională.

http://www.stephanetsapis.com/

Marc Buronfosse a studiat chitara clasică și contrabasul, în paralel cu studiile în inginerie de sunet. A cântat în orchestra simfonică (Paris Opera), precum și în diverse formații de muzica de cameră. În iunie 1991 a obținut o bursă de la Ministerul francez al Culturii și a studiat la The New School of Music (New York), timp în care a colaborat cu Gary Peacock, Marc Johnson, John Abercrombie, Jim Hall, Dave Liebman, Billy Harper etc. Cântă în multiple formule: Jasser Haj Youssef Quartet, Georges Paczinsky Trio, Stéphane Guillaume Quartet & Brass Poject, René Aubry Septet, Isabelle Olivier Trio etc. În prezent este profesor la Conservatorul din Paris și conduce propriul cvartet cu muzicieni Benjamin Moussay, Jean Charles Richard și Antoine Banville.

http://www.marcburonfosse.com/

Clément Cliquet  s-a născut în 1988 și a început să cânte la baterie de la vârsta de zece ani. A studiat jazz-ul la Conservatorul din Paris, luând cursuri cu profesori renumiți între care: Andrea Michelutti, Laurent Colombani, François Méchali, Pierre Bertrand etc., iar în prezent este, la rândul său, profesor de baterie la școala de muzică Saint-Leu-La-Forêt.  Colaborează cu numeroși muzicieni și este prezent pe scenele unor apreciate festivaluri (Jazz in Marciac, Jazz à Vienne, Jazz au fil de l’Oise, Paris Jazz Festival, Jazz à Porquerolles ș.a.).   

Concert: Duminică 26.06.2016,  Curte Casa Avramide, ora 21:00