EYOT Quartet (SRB)

Sâmbătă, 14 septembrie, H 21:00, Casa Avramide

Dejan Ilijic (pian, claviaturi)
Sladjan Milenovic (chitară)
Milos Vojvodic (tobe)
Marko Stojiljkovic (bass)

Reprezentant de excepție al noii generații de muzicieni europeni, cvartetul sârbilor de la EYOT sparge barierele temporale, geografice și culturale ale jazz-ului balcanic, amestecând-l cu muzica clasică, art-rock și muzică tradițională. O trupă cu un sound eclectic de o mare frumusețe, care navighează între rock și jazz, punk și ambiental, impresionism și romantic, și este susținut de compoziții puternice. Indiferent cum veți alege să numiți muzica acestor patru băieți, un lucru e clar : conține un melanj de energie și de inteligență care nu vă lasă să stați locului. Spectacolele lor live sunt pline de energie și de emoție, îl împing pe ascultător către lumea sa interioară și îi creează o experiență unică.

La Gărâna, în 2016, EYOT au făcut să explodeze “Poiana Lupului” și multă lume i-a considerat o revelație a ediției 20. Dacă ați fost acolo, veți dori cu siguranță să îi revedeți, iar dacă nu i-ați văzut, acum chiar e momentul, pentru că veți putea asculta piese noi, de pe ultimul lor album, lansat in ianuarie 2017. Cu siguranță este o trupă despre care vom auzi multă vreme.

Jazzwise : “Electro jazz rock fusion plin de energie și de inventivitate – un spectacol de clasă”
All About Jazz “Acest foarte original cvartet unifică jazz, muzică clasică, folk și rock într-un amestec îmbătător, în egală măsură meditativ și înviorător”
Souland Jazz “Pur și simplu uluitor”
Harmonia Mundi World Village “O coliziune de genuri muzicale diverse care generează muzică vie”

MIXCLOUD LINK #1

MIXCLOUD LINK #2

https://eyotmusic.net