Basic-purpose reference publications, such as encyclopedias and point guides, supply in depth summaries and strategies for sub-subject areas, as well as relevant terms. Though these ebooks usually are not frequently viewed as perfect places to report in a school assignment, the bibliographies they have is often very useful. This initial looking at may possibly allow you to writing a term paper with specific subject areas, give summaries of diverse authorities, or bring other professional techniques, which can be usually thought of satisfactory resources to report inside a school assignment.

DESPRE FESTIVAL

Tulcea county is an excellent touristic destination. The variety of the landscape and richness of historical monuments giving an unique attraction in the city at the Danube gates.Nici că se putea loc mai nimerit pentru primul festival de etno-jazz de la noi decât Dobrogea – spațiu care, dincolo de clișee și de limba de plastic a corectitudinii politice e un model autentic de multiculturalitate: din vremuri greu încercate, zeci de comunități, etnii și confesiuni au învățat aici să traverseze împreună istoria și să-și împartă toate cele bune.  Și nici că poate fi moment mai prielnic pentru muzica păcii și libertății decât acela când în straturile rarefiate ale puterii se retrasează hărți și sârme ghimpate.  Etno-jazz-ul instigă la comuniune, iar la Dobrojazz suntem cu toții acasă. Suntem împreună nu pentru că suntem identici, ci pentru că celebrăm micile diferențe, aducem felurite merinde la masă, care ne fac sărbătorile și mai bogate. Să ne bucurăm împreună!

Mugur Grosu

 

LOCAȚIA FESTIVALULUI

Curtea Casei Avramide, Tulcea

Strada Progresului 32
Tulcea 820029 Romania
Telefon: 0763.185.248

Telefon/fax: +40.240.513.231
 
casa.avramide
 
Parte componentă a COMPLEXULUI MUZEAL DE PATRIMONIU CULTURAL NORD-DOBROGEAN din cadrul INSTITUTULUI DE CERCETĂRI ECO-MUZEALE ”GAVRILĂ SIMION” TULCEA, Casa Avramide – Casa Colecțiilor a fost construită la finele secolului al XIX-lea de Alexandru Avramide, un prosper întreprinzător local.
În jurul anului 1890, Avramide aduce doi meșteri italieni și le încredințează construcția casei pe care și-o dorea a fi un simbol al prosperității familiei. În scurt timp, casa amplasată în centrul orașului Tulcea, în fața Bisericii Sf. Nicolae, va deveni cea mai frumoasă clădire din oraș.
După anul 1944, Casa Avramide devine sediul Comitetului Democratic Grec. În data de 14 noiembrie 1949 se semnează actul de naștere al Muzeului „Delta Dunării”, a cărui deschidere va avea loc pe 1 mai 1950. Muzeul va ocupa două camere din actuala clădire, având în patrimoniul său 872 de obiecte și materiale complementare. În perioada 1952-1953, în cadrul imobilului a funcționat și Inspectoratul Școlar al Județului Tulcea. Anul 1957 este anul primei reorganizări a muzeului, după care, în 1959, se dă în folosință demisolul, unde se deschide o secție de arheologie și una de etnografie, ce vor funcționa până în anul 1962. La începutul anului 1964, după construirea la demisolul clădirii a bazinelor pentru acvariu, alături de o colecție formată din 1500 de piese biologice și un ierbar voluminos, casa funcționează în totalitate ca muzeu de științe ale naturii. Recent reabilitată în cadrul proiectului RESTAURAREA ȘI REABILITAREA A DOUĂ CLĂDIRI DE PATRIMONIU DIN MUNICIPIUL TULCEA INCLUSE ÎN CIRCUITELE TURISTICE REGIONALE derulat de Consiliul Județean Tulcea și finanțat din Fondurile Structurale prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Casa Avramide oferă în prezent, într-o viziune expozițională modernă, elemente legate de istoria modernă a orașului Tulcea, povestea familiei Avramide și pune în valoare spectaculoase obiecte de patrimoniu din colecțiile Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea.